Λιπογλυπτική

Λιπογλυπτική

Λιπογλυπτική

Ενδείξεις

lipoanarofisi

H Λιποαναρρόφηση ενδείκνυται για την αφαίρεση ανεπιθύμητου λίπους από διάφορες περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των γοφών, της κοιλιάς, των γλουτών, των βραχιόνων, των μαστών και του λαιμού. Η Λιποαναρρόφηση χρησιμεύει για την αφαίρεση μόνο εντοπισμένων περιοχών λίπους, αλλά και τη σύσφιξη του δέρματος και τη μερική διόρθωση της κυτταρίτιδας, που συνοδεύει τη διαδικασία. Δεν είναι η σωστή θεραπεία για να χάσετε κιλά, ή να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα.

Η Λιποαναρρόφηση στηρίζεται στην άμεση αφαίρεση του λίπους, για τη μείωση των αποθηκών του λίπους και στη συνέχεια, στην παθητική διαδικασία του δέρματος που συρρικνώνεται, για τη βελτίωση του σχήματος του σώματος. Εξαρτάται συνεπώς το τελικό αποτέλεσμα, από την ικανότητα του δέρματος να συρρικνωθεί και να κολλήσει σωστά στη νέα του θέση. Αυτή η ικανότητα ποικίλει ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής, την ποιότητα και την ελαστικότητα του δέρματος και την ηλικία των ασθενών. Τα ισχία (ψωμάκια), είναι μια άριστη περιοχή για τη λιποαναρρόφηση όπως και η λεκάνη (σωσίβια). Άλλες καλές περιοχές είναι η κοιλιά και οι μηροί.

Η επέμβαση εν συντομία

Στη Λιποαναρρόφηση χρησιμοποιούμε ειδική συσκευή αναρρόφησης και πολύ λεπτές μακριές αμβλείς βελόνες, διαμέτρου 2-3 χιλιοστών, για να αφαιρέσουμε το λίπος. Κατά μέγιστο, τέσσερα έως πέντε λίτρα λίπους, μπορούν να αφαιρεθούν σε μία επέμβαση. Οι μικρές τομές/οπές, 2-3 χιλιοστών που χρησιμοποιούνται, όταν επουλωθούν δεν είναι ορατές.

lipoanarofisi-1

Τομές

Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε όλες τις τομές/οπές να είναι μικρές και όταν είναι δυνατόν κρυμμένες σε μια πτυχή του δέρματος.

Ουλές

Αυτά τα σημάδια είναι μικρά και έχουν την τάση να σβήνουν πολύ καλά. Αν και λίγο ροζ κατά τις πρώτες εβδομάδες, αργότερα σβήνουν σε λευκό. Οι περισσότεροι ασθενείς επουλώνονται καλά και θα έχουν εξαιρετικά καλής ποιότητας ουλές με την πάροδο του χρόνου. Η περίοδος ωρίμανσης των ουλών ποικίλει για κάθε ασθενή.

Φάρμακα

Η Λιποαναρρόφηση χρειάζεται σωστή προετοιμασία όπως κάθε επέμβαση. Μην λαμβάνετε φάρμακα φυτικής προέλευσης περίπου 10 ημέρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ή για 3 ημέρες μετά (arnica κλπ. ). Επίσης να αποφύγετε ασπιρίνη (salospir), 7-10 ημέρες προεγχειρητικά, και αντιφλεγμονώδη 3-4 ημέρες προεγχειρητικά. Θα ήταν χρήσιμο στην πρώτη συνάντηση να υπάρχει μια λίστα με τα συνταγογραφημένα φάρμακα.

Κάπνισμα

Είναι πάντοτε καλύτερο εάν δεν καπνίζετε. Εάν είστε όμως καπνιστής προσπαθήστε να σταματήσετε το κάπνισμα για 4 εβδομάδες πριν και 4 εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση. Εάν δεν μπορέσετε να σταματήσετε το κάπνισμα, θα μπορέσετε σίγουρα να μειώσετε σε 5 τα τσιγάρα που καπνίζετε ημερησίως, πράγμα που θα μειώσει τις πιθανότητες των επιπλοκών (μελανιές, εκχυμώσεις, οίδημα) σημαντικά.

Μετεγχειρητικές Οδηγίες: Μετά από επέμβαση Λιποαναρρόφησης

Φωτογραφίες Πριν και Μετά

lipoanarrofisi-3b_thumblipoanarrofisi-3a_thumblipoanarrofisi-2b_thumb

lipoanarrofisi-1a_thumb lipoanarrofisi-2a_thumb

 

 

 
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων